+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

Elektronički računi

Sedam razloga zašto implementirati e-Račune

e-Računi postaju suvremeni oblik računa koji ne zahtijevaju fizički ispis kako bi bili pravovaljani već se izdaju digitalnim putem te predstavljaju jednostavan, transparentan te ekološki prihvatljiv i ekonomičan način poslovanja za sve industrije i sektore među članicama Europske unije, ali i šire.

Zakonom o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi, definirano je da je od 1. 12. 2018. za korisnike državnog proračuna postalo obavezno zaprimanje elektroničkih računa.

Od 1. 7. 2019. izdavatelji elektroničkih računa obvezni su izdavati i slati elektroničke račune sukladno europskoj normi.

Postoji sedam ozbiljnih razloga zašto biste trebali elektroničko fakturiranje implementirati u svoje poslovanje već danas:

  • Uštedite novac

e-Računom izbjegnite nepotrebne troškove ispisivanja i slanja, zaprimanja, ponovnog unošenja u IS, manipuliranja, arhiviranja, pretrage te smanjite troškove ljudskih resursa.

  • Mobilnost podataka

Svojim e-Računima možete pristupiti bilo kada i bilo gdje.

  • Povećana kvaliteta podataka

Izbjeći ćete možebitne greške prilikom obrade, likvidature i plaćanja.

  • Uštedite vrijeme

Automatizirani obrasci i ponavljajući podaci vidno će uštedjeti vrijeme.

  • Učinkovito – digitalno – arhiviranje

Na raspolaganju su vam rješenja za arhiviranje koja su u skladu sa zakonom i kriterijima revizija za sve podatke s računa.

  • Jednostavno korištenje

e-Računom iskoristite mogućnosti sveobuhvatne usluge za učinkovitu obradu elektroničkih računa: od izrade elektroničkih računa u odgovarajućem formatu do sigurnog prijenosa te arhiviranja koje je u skladu s pravnim propisima.

  • Međunarodno fakturiranje

Zahvaljujući našem namjenskom međunarodnom centru za e-Račune, uzimamo u obzir lokalne i tržišne uvjete, pri čemu nema potrebe za prilagodbom sustava naših klijenata.

 

Sedam razloga zašto implementirati e-Račune

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.