Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+385 / 1 / 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA 99 39 62 020
EDI SAVJETOVANJE 99 68 97 128

EDITEL News

11.06.2019

Brzo i efikasno uvođenje EDI-ja u Modiani

Modiana postala EDI lider u tekstilnoj industriji

Brzorastući regionalni trgovac tekstilom, Modiana, omogućila je svojim principalima, velikim tvrtkama poput Gerry Weber, Tom Tailor, Betty Barclay, Lascana, Leros, Casamoda, Anna Montana,...praćenje stanja zaliha i izvještaj o prodaji njihovih proizvoda.

Pokrećući EDI razmjenu dokumenata, za EDI posrednika, Modiana se odlučila za EDITEL koji je svojim iskustvom u suradnji s tvrtkama poput NIKE, Adidas, Reebok, Hervis, ... omogućio brzo i efikasno uvođenje EDI razmjene poruka.

Kao što smo pisali u prethodnom članku, osim standardnih tipova poruka kao u FMCG-u: ORDERS, ORDRSP, DESADV, INVOIC, vrlo bitne su poruke PRICAT (katalog proizvoda), SLSRPT (izvještaj o prodaji) i INVRPT (stanje zaliha).

Budući da su PRICAT (katalog proizvoda), SLSRPT (izvještaj o prodaji) i INVRPT (stanje zaliha) relativno nepoznate poruke za EDI tržište u Hrvatskoj, bili smo suočeni sa izazovom kako uspješno pružiti konzalting tvrki koja pruža ERP usluge Modiani.

Na obostrano zadovoljstvo, a ponajviše zadovoljstvo Modiane, poruke su implementirane u rekordnom roku.

Uvidjevši zadovoljstvo svojih vodećih principala nakon uvođenja navedenih poruka, te ubrzanjem i povećanjem obima posla sa njima, Modiana se odlučuje proširiti EDI na poslovanje sa svim dobavljačima.

Na tragu toga Modiana je do danas implementirala EDI poruke za više od 20 svojih dobavljača, i tako postala lider u EDI razmjeni u tom segmentu u regiji. 

UKRATKO O MODIANI

Modiana je osnovana 1964. godine u Sloveniji pod imenom Modna hiša. Tijekom godina postala je istaknuti modni lanac u regiji jugoistočne Europe, s više od 100 trgovina u četiri zemlje: Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

U Hrvatskoj, posluje u okviru tvrtke Montecristo Zagreb d.o.o. s ukupno 27 prodavaonica. Osim 16 Modiana prodavaonica tu su i prodavaonice Gerry Weber, Fashion Point, Lee Cooper i Timeout.