Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+385 / 1 / 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA 99 39 62 020
EDI SAVJETOVANJE 99 68 97 128

EDI u Falkensteiner Hotels

EDI usluge za Falkensteiner Hotels

Kao jedan od najvećih hotelskih lanaca u srednjoj i istočnoj Europi, FMTG koordinira veliki broj administrativnih i organizacijskih procesa na svakodnevnoj osnovi. Prije svega, kupnja hrane u pravo vrijeme i izvrsne kvalitete je njihov glavni cilj. Ranije korišteni postupci u lancu nabave robe bili su vezani na ručni rad i papir, što je dugotrajan proces koji je sklon pogreškama. FMTG stoga je tražio priliku za automatiziranje takvih procesa, a sve u nastojanju osiguranja učinkovitog lanca nabave uz zadržavanje vrhunske kvalitetu.

Zahvaljujući podršci koju nam je pružio EDITEL, povezivanje svih partnera bilo je kao „povjetarac“. EDITEL nas je u potpunosti podržao u ovom procesu, kao što je bilo kontaktiranje naših dobavljača i pružanje pomoći tijekom cijelog procesa implementacije. Budući da je eXite dostupan u mnogim zemljama, nismo imali problema s povezivanjem naših poslovnih partnera u Hrvatskoj, Austriji, Slovačkoj i Češkoj. Mi planiramo spojiti i sve ostale zemlje.

Stefan Unterlader, voditelj projekta

Rješenje

S EDITEL-ovom uslugom eXite EDI, FMTG je pronašao idealno rješenje. Putem eXite sučelja hotelska grupa može doprijeti do svih dobavljača. Trenutno je povezano između 120 i 130 partnera koji razmjenjuju matične podatke artikla (PRICAT), otpremnice (DESADV) i fakture (INVOIC). Sustav djeluje i na međunarodnoj razini: nabava za oko 33 hotela u sedam zemalja usklađena je centralno putem eXite, s dobavljačima iz različitih zemalja i različitih industrija. Oslanjajući se na elektronički proces nabave robe, hotelska grupa također ima koristi od ažuriranih i točnih informacija o inventaru, što čini popis robe lakšim nego ikad.

Automatizirana obrada podataka u vlastitom ERP sustavu tvrtke koju provodi programski partner Delegate dodatno smanjuje potrebu za ručnim zahvatom i značajno povećava kvalitetu podataka. Uvođenje elektroničkog fakturiranja na FMTG - posebno za dobavljače s velikim brojem dokumenata - osigurava veću kvalitetu fakturiranja, uštede na potvrdi faktura i nižoj stopi pritužbi. FMTG je sada u stanju upravljati nabavkom robe na ekonomičan i učinkovit način.

Tvrtka

Falkensteiner Michaeler Tourism Groupa (FMTG) jedna je od vodećih regionalnih grupa koje pružaju turistički povezane proizvode i usluge u Srednjoj Europi. FMTG je aktivan u svim područjima razvoja turizma i gradnji hotela, rezidencija, apartmana sa uslugom te građevina mješovite namjene. Osim toga, korporacija upravlja tim objektima, ali ih i prodaje.

Ukratko: EDI u Falkensteiner Hotels

 • EDITEL Usluge za Falkensteiner
  • EDI Komunikacija via eXite
  • EDI Integracija
  • Upravljanje uvođenjem procesa
  • Provjera formata i strukure
  • Implementirani procesi
   • Otpremnica (DESADV)
   • Katalog cijena i proizvoda (PRICAT)
 • Prednosti zahvaljujući EDI-u u Falkensteiner-u
  • Točni i ažurni matični podaci proizvoda
  • Ažurirano stanje robe kao rezultat elektroničkih otpremnica
  • Pojednostavljena inventura
  • Jednostavno povezivanje s novim poslovnim partnerima, lokalnim ili međunarodnim
  • EDITEL pruža podršku i pomoć poslovnim partnerima prije, za vrijeme i nakon implementacije