+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

U SIGURNIM I POUZDANIM RUKAMA

U sigurnim i pouzdanim rukama - revizija ISAE 3402 Type II

“Povjerenje je dobro, kontrola je bolja.“ Jeste li znali da se ova široko korištena izreka pripisuje bivšem ruskom revolucionaru Lenjinu? Iako je ta izreka možda bila temelj komunističke ideologije u to doba, u novije vrijeme postaje sve relevantnija. Lažne vijesti, posebno na društvenim mrežama, potkopavaju povjerenje u naše društvo. Ljudi postaju sve skeptičniji prema svemu što čitaju, čuju i vide.

Digitalizacija je posebno osjetljivo područje jer zahtijeva da drugima vjerujemo iz daljine. Uz to, digitalizacija ide paralelno s globalizacijom, i u dobru i u zlu. Kao rezultat toga, potrošači sve više zahtijevaju od tvrtki da osiguraju transparentnost, točnost i odgovornost. Posebno kada je riječ o rukovanju podacima ljudi. Budući da je općepoznato da se sve vrti oko podataka, kod EDI davatelja usluga EDITEL, „sigurnost i povjerenje za nas su glavni prioritet“, rekao je Gerd Marlovits, izvršni direktor EDITEL-a. „Napokon, svake godine obrađujemo približno 400 milijuna transakcija od otprilike 20.000 tvrtki putem EDI mreže eXite, i sve ih treba zaštititi.“

EDITEL jamči infrastrukturu koja je u potpunosti otporna na greške. Jamči i sigurnosne značajke i kontrolne mehanizme koji se kontinuirano ažuriraju i poboljšavaju kako bi udovoljili najmodernijim tehnološkim standardima. Nakon gore spomenute izreke „Povjerenje je dobro, kontrola je bolja“, EDITEL povremeno prolazi vanjske revizije. Revizijom dobiva službene certifikate za sigurnost podataka. Za Gerda Marlovitsa ovo je važan korak da „pokažemo da smo u potpunosti transparentni, što povećava povjerenje naših klijenata u naše usluge“.

Revizija sustava unutarnje kontrole: čisti prolaz!

EDITEL je još jednom prošao reviziju ISAE 3402 Type II, i to uspješno. Ovu je reviziju provela EY, neovisna tvrtka za reviziju i savjetovanje. Klijentima tvrtke daje sigurnost da ima besprijekorne interne procese. Revizija je uključivala provjeru adekvatnosti osiguranja kvalitete za sve usluge koje se pružaju klijentima: sigurnost i operativni rad aplikacija, kvaliteta razvoja softvera (upravljanje promjenama), međunarodne usluge podrške i, prvi put ove godine, provedba zahtjeva GDPR-a.

EDITEL je u potpunosti ispunio sve specifikacije revizije ISAE 3402 Type II. EDITEL-u i njegovim klijentima ovo revizijsko izvješće daje mjerljivi dokaz učinkovitosti i sigurnosti njegovih procesa te stalni pregled i optimizaciju svih procesa internę kontrole, čak i nakon revizije. Prema Gerdu Marlovitsu, „za nas je izuzetno važno da neprestano pregledavamo i optimiziramo te procese. Naše uspješno izvješće o reviziji ISAE 3402 Type II naglašava naše napore da postavimo ljestvicu vrlo visoko kada je u pitanju naše sigurnosno okruženje“.

Symbolic image copyright iStockphoto, photo credit anyaberkut
Logo copyright EDITEL Austria GmbH

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.