+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

UBL2.1 „Native“

Ilustracija koncepta e-računa - UBL2.1 standard

Lakše i brže poslovanje s EDITEL podrškom za UBL2.1 „Native“

Krajem 2019. godine započelo je zaprimanje i izdavanje e-Računa u postupcima javne nabave pri čemu svi računi javnih naručitelja iz postupka javne nabave, moraju biti elektronički. Također, izdavatelji računa više ne smiju izdavati račune papirnim putem.

Hrvatska Vlada pritom je postavila tehnički standard za njihovu provedbu i donijela zakon da se u digitalnoj razmjeni mora razmjenjivati e-račun u UBL2.1 xml-u po EU normi.

Poštujući standarde hrvatske vlade EDITEL je postao informacijski posrednik za razmjenu e-Računa prema obveznicima javne nabave.

EDITEL svojim rješenjima digitalne transformacije poslovnih procesa pokriva više tržišta. Iz tog razloga u razmjeni podataka odnosno elektroničkih dokumenata podržava niz standarda i preporuka koje važe globalno i u tim zemljama.

Kako bi olakšao digitalnu transformaciju poslovnih procesa koji koriste eRačune u standardu UBL2.1  i pošto UBL postaje jedan od osnovnih standarda na više tržišta, EDITEL je odlučio da podrži eRačun u standardu UBL2.1 kao „native“ u svojim „core“ sustavima eXite i SubmIT. Postavljanje standarda UBL2.1 kao „native“ izvornog formata na sustavima EDITEL-a omogućuje EDITEL-u veću brzinu obrade takvih elektroničkih dokumenata. Također omogućuje i veću razinu fleksibilnosti na način da se prijenos po UBL2.1 standardu vrši putem sustava. To znači da se vrši bez dodatnih radnji i podešavanja na strani korisnika odnosno njihovih poslovnih informatičkih rješenja ili ERP-a. Pri tome su izbjegnuti dodatni troškovi implementacije digitalizacije na strani korisnika.

Prednosti:

  • Pojednostavljenje rješenja za korisnike i veća fleksibilnost
    • Omogućuje korisnicima niži trošak implementacije i veću fleksibilnost kod razmjene eRačuna po standardu UBL2.1 putem usluga EDITEL eXite®.
  • Smanjeni prekidi u komunikaciji
    • Minimizira potencijal greške i ubrzava proces obrade
  • Pozitivan utjecaj na okoliš
    • Kraća i brža obrada u digitalnom procesu s „native“ rješenjima manje opterećuje okoliš potrošenom energijom

Imajući u vidu zahtjeve klijenata uz istovremeno poštovanje zadanih normi i standarda EDITEL ulaže velike napore u sigurnost, brzinu i točnost provedbe samog projekta digitalizacije. Zadovoljstvo klijenata uvijek je na prvom mjestu uz istovremenu težnju ka unaprjeđenju poslovanja klijenata i cjelokupnog sustava.

Symbolic image copyright iStockphoto, photo credit GrafVishenka

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.