+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

Digitalizacija poslovanja u Marikomercu

Digitalizacija poslovanja u Marikomercu

Kako uz usluge Editel-a osigurati sigurno radno okruženje za svoje zaposlenike?

Od pojave prvog slučaja u gradu u prosincu 2019. godine, pandemija bolesti COVID-19 uzrokovane novim koronavirusom SARS-CoV-2 brzo je postala problem. Radi sprječavanja širenja zaraze poduzete su tako drastične mjere da možemo reći da je “svijet stao”.

Takvo stanje pogodilo je sve grane gospodarstva. Uvelike se strahovalo kako će izgledati turistička sezona o kojoj hrvatsko gospodarstvo uvelike ovisi.

Digitalizacija poslovanja u Marikomercu

Ne želeći ništa prepustiti slučaju, tvrtka Marikomerc krenula je u digitalizaciju poslovanja. Prvenstveno je htjela osigurati sigurno radno okruženje za svoje zaposlenike, a zatim i ubrzati poslovni proces.

Jedan od takvih projekata je i elektronička razmjena dokumenata u lancu nabave s Falkensteiner hotelima. Marikomerc je tvrtka specijalizirana za distribuciju i preradu svježe i smrznute ribe. Osim vlastite maloprodajne mreže opskrbljuju restorane, hotele, catering kuće, trgovačke lance te ostale maloprodajne subjekte već više od 20 godina.

Tvrtka je uložila u novi proizvodno skladišni objekt u Poslovnoj zoni Grabi u Poličniku, veličine 2200 m2 i 6000 m3 hlađenog prostora. Sada je u mogućnosti proširiti asortiman proizvoda i podići kvalitetu usluge na još višu razinu.

Digitalizacija poslovanja, dodatno će tu uslugu unaprijediti.

Tvrtka EDITEL Adria, u vlasništvu EDITEL Grupe, jednog od vodećih međunarodnih pružatelja EDI rješenja, svojim iskustvom i znanjem kontinuirano raste na hrvatskom tržištu EDI usluga.

EDITEL-ove usluge u Hrvatskoj koriste renomirani trgovački lanci i proizvođači prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, kao i hoteli, restorani, ljekarne i ostale grane industrije.

EDITEL-ove usluge kao što su EDI razmjena, e-Račun, e-Arhiva, BuyIT portal za male kupce, nadzor poslovanja, …, funkcioniraju putem EDITEL-ove platforme eXite, a korisnicima putem jedne konekcije su dostupne sve usluge i komunikacija sa svojim partnerima.

Godišnje se putem eXite platforme obavi preko 400 milijuna transakcija.

Zbog gore navedenog, ali i odlične suradnje između EDITEL-a i tvrtke Venio indicium koja pruža ERP usluge tvrtki Marikomerc, odlučili su se digitalizaciju lanca opskrbe povjeriti EDITEL-u.

Falkensteiner hoteli, EDI poslovanje s dobavljačima rade već godinama. Jedni su od rijetkih hotela koji je uveo EDI poruku PRICAT (katalog proizvoda).

Poruka je to koja omogućuje prijenos podataka o cijenama i pojedinostima kataloga roba i usluga koje je dobavljač ponudio kupcu.

Poruku se također može poslati od kupca do dobavljača da se pošalju posebni zahtjevi. Zahtjevi kao što su označavanje proizvoda ili pakiranje, ili kao odgovor (prihvaćanje ili odbijanje) na prethodno primljeni katalog.

Ovisno o dogovoru između trgovinskih partnera, poruka bi mogla sadržavati samo opće informacije o proizvodima, važeće za sve kupce.

Navedenu poruku tvrtka Venio indicium uz konzalting EDITEL Adrie, uspješno je implementirala u svoj ERP.

Symbolic image copyright iStockphoto, photo credit metamorworks

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.