+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

EDI rješenja za Mediku

EDI rješenja za Mediku

eXite® u farmaciji

Medika je najstarija i vodeća veledrogerija u Hrvatskoj, čija je temeljna djelatnost prodaja i skladištenje te distribucija humanih i veterinarskih lijekova, medicinskih proizvoda, opreme i stomatoloških pomagala, dijetetskih, kozmetičkih, higijenskih i drugih proizvoda namijenjenih zdravstvenom tržištu.

Medika poslovnim rastom i ekspanzijom zahtijeva i sustav koji im olakšava, ubrzava i unapređuje poslovne procese. U skladu s time, nakon što je već pokrenuta EDI razmjena s kupcima, odlučili su pokrenuti EDI poslovanje i sa svojim dobavljačima.

EDITEL-ovo rješenje bit će centralna točka za sva buduća spajanja dobavljača (polako se napušta politika direktnog povezivanja s dobavljačima i uvodi poslovanje preko posrednika).

Za vodeću veledrogeriju održavanje neometanih procesa logistike i opskrbnog lanca pravi je izazov. Danas je gotovo nemoguće osigurati maksimalnu razinu kvalitete isporuke, isporuku na vrijeme i izbjeći situacije nedostatka zaliha bez korištenja elektroničke razmjene podataka (EDI).

Osim praćenja svih operacija, Editel radi sa svojom službom za podršku 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, što je neophodno u takvom međunarodnom okruženju

Prednosti korištenja EDI-ja i mrežne platforme eXite:

 • Fleksibilnost
 • Sučelje za praćenje poruka (dokumenata)
 • Automatsko slanje ili import narudžbi
 • Integrirani e-Račun
 • Prestaje potreba za odobrenjima ili terećenjima zbog netočnih računa
 • Digitalno arhiviranje u skladu s pravnim propisima
 • Nadzor poslovanja
 • Upravljanje radnim postupcima
 • EDITEL podrška 24 sata dnevno

Kao pilot projekt za EDI razmjenu s dobavljačima dogovorena je suradnja i razmjena s renomiranom tvrtkom Bayer d.o.o.

Njihovi IT sustavi za elektroničku razmjenu poruka nalaze se u Sloveniji i u tu svrhu koriste usluge našeg partnera, tvrtke Panteon Group, što će uvelike olakšati i ubrzati ovaj projekt.

U prvoj fazi dogovorene su poruke:

 • Narudžba (ORDERS) koju šalje Medika
 • Odgovor na narudžbu (ORDRSP) kojeg šalje dobavljač

Nakon toga ide 2. faza s porukama:

Otpremnica (DESADV)

O Medika d.d.

EDI RJEŠENJA ZA MEDIKUMedika je kod 70% svojih kupaca primarni dobavljač te djeluje kao spona između više od 450 dobavljača i 3000 kupaca diljem Hrvatske. U sustavu javne nabave zdravstva, Medika je dobavljač s najvećim brojem dobivenih ugovora i njihovom najvećom financijskom vrijednošću u RH na području lijekova i medicinskih proizvoda. Kao veledrogerija orijentirani su na poslovanje u koje su uključeni samo poslovni subjekti, prije svega ljekarne, bolnice te ostali sudionici zdravstvenog sektora. Osim telefonske narudžbe, narudžbe zaprimaju i elektroničkim putem što je prepoznalo i koristi preko 80% njihovih kupaca. Prateći nove tehnologije u automatizaciji poslovnih procesa tvrtke, koriste moderni logistički sustav WMS- Warehouse Management System. Sustavom SAP-a omogućeno im je trajno i učinkovito korištenje velikog broja informacija i podataka. Edukacije za ljekarnike, doktore dentalne medicine i veterinare dodatna su vrijednost njihovoj osnovnoj djelatnosti kojom im približavaju novosti iz struke te razmjenu poslovnih iskustva.

Symbolic image copyright iStockphoto, photo credit paulynn
Logo copyright Medika d.d.

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.