+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

EDI trendovi – pokretač uspjeha u poslu

Digitalno umrežavanje poslovnih područja koja simboliziraju trendove u EDI sektoru

Novi trendovi u EDI-ju

Više od 20.000 tvrtki već je povezano s EDI uslugom eXite. Razlog širokog prihvaćanja nije samo visoka pouzdanost, već  i kontinuirani razvoj. Novi trendovi se brzo primjenjuju.

Povezivanje pred-dobavljača

Više od 400 milijuna transakcija godišnje govori samo za sebe: EDI usluga eXite dobro je opremljena za budućnost,  a mogućnosti korištenja stalno se proširuju. Jedan od trendova je, primjerice, sve veća uključenost pred-dobavljača kako bi se osigurala dosljedna kvaliteta podataka u proizvodnom lancu i lancu isporuke, od čega profitiraju sve strane. Od elektroničkog zaprimanja narudžbi do fakturiranja, EDI u potpunosti digitalizira cjelokupni postupak Order2Cash svih uključenih poslovnih partnera. Ručne intervencije i osjetljivost na pogreške time su potpuno uklonjene ili svedene na apsolutni minimum. Integrirani web EDI portali također otvaraju brojne mogućnosti malim i srednjim poduzećima da sudjeluju u ovom dijelu digitalnog svijeta.

Automatska usporedba (usklada) matičnih podataka

Automatska usporedba (usklada) matičnih podataka između poslovnih partnera također postaje sve važnija – nužna za uspješnu razmjenu podataka bez pogrešaka i može se jednostavno implementirati pomoću baze podataka GS1 Sync s certifikatom GDSN. Sve informacije o robi (opis, težina itd.) mogu biti dostupne svim trgovinskim partnerima i trajno ažurirane. Očito je da će pitanja podrijetla i sljedivosti igrati veću ulogu u budućnosti i biti će ih vrlo teško implementirati bez digitalnih pomagala.

Povezivanje sa javnim upravama i organizacijama

I na kraju, ali ne najmanje važan, javni sektor je također pokretačka snaga napredne digitalizacije. To ne znači samo obvezno elektroničko fakturiranje za tvrtke koje pružaju usluge i osiguravaju isporuke lokalnim vlastima. eXite već dugo nudi brojne konekcije u Austriji, Hrvatskoj i ostalim zemljama, kao npr. sa saveznim računskim centrom (BRZ), ministarstvom financija (BMF), nadzornim tijelom za financijsko tržište (FMA), saveznom korporacijom za nabavu (BBG), saveznim statističkim uredom Austrije, austrijskim zdravstvenim fondom, austrijskim socijalnim osiguranjem, FINA centralnom platformom u Hrvatskoj… i broj se stalno povećava. U Europi postoje slična razmišljanja o digitalizaciji zdravstvenog sustava u ovom smjeru.

Važnost tih konekcija još će se više povećati u budućnosti. Mnoga poduzeća žele doprijeti do svojih klijenata i partnera iz privatnog sektora, kao i do javnih tijela, jednom vezom (konekcijom). EDITEL već dugo uzima u obzir ovaj trend i sebe vidi kao potpunog pružatelja  EDI usluga.

Blockchain tehnologija za digitalizaciju tovarnih listova

Kontinuirani razvoj neizostavan je dio današnjeg svijeta. To također uključuje testiranje novih tehnologija za svakodnevnu upotrebu zajedno s partnerskim tvrtkama, npr. sudjelovanjem EDITEL-a u inicijativi za digitalizaciju logistike putem blockchain tehnologije (zajedno s EY, LKW Walter, DB Schenker, WU Beč, BVL, GS1 Austrija).

Symolic image copyright iStockphoto, photo credit Tzido

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.