+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

EDI u mesnoj industriji

Svježe meso treba svježe podatke

Postoji vrlo malo drugih prehrambenih proizvoda za koje svježina i kvaliteta igraju tako važnu ulogu kao za meso i mesne proizvode. Kratki rok trajanja ovih proizvoda znatno otežava redoslijed i brzinu isporuke od ostalih proizvoda. Brza i što je najvažnije, točna razmjena podataka o narudžbi i dostavi je ključna, pogotovo jer sljedivost dobiva na značenju u ovoj industriji. Uostalom, i trgovci i potrošači žele sve dublji uvid u lanac vrijednosti. Ti se podaci pretežno prenose putem šaržnih indikacija koje pružaju uvid u podrijetlo, podizanje, tov i klanje životinja.

Ali kako se te važne informacije mogu prenijeti brzo i sigurno ako se stalno ažuriraju? Elektronička razmjena podataka (EDI) čini bitnu razliku.

Informacije između dobavljača i trgovaca na malo razmjenjuju se automatski, u stvarnom vremenu i bez ikakvih sustavnih nedosljednosti. U slučaju grupe podataka, koristi se otpremnica DESADV-a. Sveukupno, EDI povećava kvalitetu za sve downstream procese, posebno za robu čija se težina mijenja. Unatoč očiglednim prednostima koje EDI ima za austrijsku industriju mesa i mesnih proizvoda, još uvijek ima puno neistraženih potencijala. Posebno na IT strani, mnogim tvrtkama nedostaje potrebna infrastruktura koja bi im omogućila razmjenu podataka s trgovcima na malo na strukturirani način.

Vidimo mnogo promjena na ovom području i već postoje mnoge tvrtke koje su preuzele vodstvo, rekao je Klaus Schaffer, stručnjak za razvoj poslovanja i voditelj proizvoda u EDITEL-u.

Jedna od tih tvrtki je bečka tvrtka za preradu mesa Wiesbauer. Ovaj posao se oslanja na EDI duž cijelog opskrbnog lanca i na višoj razini kako bi se postigla veća transparentnost.

EDI nam pomaže da procesi poput naručivanja budu lakši i učinkovitiji, zbog čega se već godinama oslanjaju na EDI. Ljubljan Magdelinic, IT voditelj u Wiesbaueru

Klaus Schaffer također vjeruje da dosljedna digitalizacija podataka otvara ogromne mogućnosti za industriju: S EDI-jem, administrativni rad znatno se smanjuje, a istodobno se povećava kvaliteta podataka svih izlaznih i dolaznih dokumenata, pojasnio je.

Ukratko

  • Zadovoljava napredne zahtjeve glede svježine i kratkog roka trajanja
  • EDI olakšava procese i čini ih učinkovitijima
  • Transparentnost lanca vrijednosti prevodi se u sljedivost
  • Ispravna razmjena podataka o narudžbi i isporuci
  • Najčešće korištene poruke: NARUDŽBE (narudžbe) i DESADV (otpremnica)
  • Poboljšana kvaliteta podataka
Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.