+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

Optimizacija procesa umjesto radne snage

Elektroland l

Najbrži put do Elektrolanda

Poduzetnički rast ne mora nužno zahtijevati ljudske resurse. Trgovac elektronikom iz Gornje Austrije Elektroland, koji optimizira svoje procese s EDI-jem, pokazuje kako to funkcionira drugačije.

„Kvalitetno upravljanje i odnos sa klijentima” vrijednosti su koje, prema riječima generalnog direktora Friedricha Werdeckera, odlikuju obiteljsku tvrtku Elektroland iz Innviertlera više od 90 godina. Tvrtka koja je sada u četvrtoj generaciji, seže do njegovog pradjeda, koji je 1932. pretvorio staru tvornicu kože u Mattighofenu iz parne u električnu. S vremenom se razvila u trgovinu elektronike. Od tada, Elektroland je znatno napredovao. Iz male trgovine elektronike pretvorio se u veliku trgovinu potrošačke elektronike s prodajnim prostorom od 1.800 m2, te već  15-ak godina uspješno posluje i u online maloprodaji. Putem portala www.elektroland.at  i  www.sopo.at kupci se opskrbljuju i daleko izvan domaćih granica, robu isporučuju čak u Japanu i SAD-u.

Optimizacija procesa umjesto radne snage

Kao brzorastuća tvrtka, kako uspijevate držati korak i ne izgubiti pojam? Više osoblja bila bi jedna od mogućnosti, ali s obzirom na nedostatak radnika i rastuće troškove osoblja, to svakako nije najbolja opcija. Friedrich Werdecker je odabrao drugačiji put, jer ne želi da Elektroland raste “kroz radnu snagu, već kroz optimizaciju procesa”. Pandemija je naglasila potrebu za digitalizacijom, posebno u internetskim trgovinama. Werdecker je pronašao rješenje u elektroničkoj razmjeni podataka, koja omogućuje potpunu digitalizaciju procesa naručivanja i fakturiranja putem internog IT/ERP sustava Elektrolanda.  Ovo rješenje konačno je implementirano uz podršku EDITEL-a: Od jeseni 2022. godine elektronički se razmjenjuju narudžbe (ORDERS), otpremnice (DESADV) i fakture (INVOIC) s nekim od najvažnijih poslovnih partnera.

Automatizirajte korak po korak

Elektroland je napravio prvi “EDI korak” sa svojim partnerom WMF. U međuvremenu su ga slijedile mnoge druge poznate tvrtke kao što su Miele, BSH ili Hama. „Za nas, najveći izazov kada je u pitanju povezivanje partnera, je prije svega njihova heterogenost – EDI komunikacija nije moguća na isti način sa svakim partnerom“, objašnjava Friedrich Werdecker. „Bez osobne podrške EDITEL-a, koji je umjesto nas preuzeo individualnu koordinaciju s pojedinim partnerima, ovo nam ne bi bilo moguće“. Prvi sažetak EDI operacije koja je već u tijeku, više je nego pozitivna za Werdecker. “Posebno s većim narudžbama, procesi su postali puno brži, a procesi u skladištu također su znatno pojednostavljeni zahvaljujući EDI-ju. Sve to stvara vrijedne ljudske resurse – upravo ono što smo željeli postići od samog početka”, objašnjava Werdecker.

Ukratko

  • Izrada integriranog EDI rješenja za povezivanje poslovnih partnera
  • Zajednička definicija sučelja u sustavu upravljanja robom
  • Podrška za roll-out od strane EDITEL-a, koordinacija i dogovaranje s pojedinim poslovnim partnerima
  • Vrste poruka koje se koriste: ORDERS, DESADV, INVOIC
  • Savjeti i podrška od strane EDITEL-a tijekom cijelog trajanja projekta

O Elektrolandu

Logo Elektroland

Elektroland Mattighofen je trgovačko poduzeće u obiteljskom vlasništvu od 1932. godine i sada je u svojoj četvrtoj generaciji. Tvrtku već desetljećima karakterizira kvaliteta i povezanost s regijom. S prodajnim prostorom od 1.800 m2, skladišnim prostorom od 3.000 m2 i 45.000 artikala na zalihama, kupci se opslužuju kako offline na prodajnom mjestu u Mattighofenu, tako i online putem portala www.elektroland.at i www.sopo.at

Symbolic image copyright Kurt Hoerbst
Logo Elektroland copyright Elektroland

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.