+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 99 39 62 899

Tehnologija EDI u Dr. Maxu

dr.max-ljekarne

Danas se u ljekarnama ne prodaju više samo lijekovi

Svatko od nas ponekad ima potrebu otići u ljekarnu, i to ne samo po lijekove za uobičajene bolesti. To vjerojatno svi dobro znamo. Danas je u ljekarnama moguće kupiti lijekove, vitamine, dodatke prehrani, kozmetiku, medicinske potrepštine, pa čak i sitnu elektroniku. Da bi sve funkcioniralo kako treba, a ljekarne bile dovoljno i na vrijeme opskrbljene, u cijeli proces mora biti uključeno više subjekata i djelatnika. U ovom ćemo članku stoga baciti pogled iza kulisa, kako i što se zapravo događa u pozadini.

Dr. Max ide u korak s vremenom i modernizira se

“S poštovanjem i ponosom gledamo unazad na naš uspjeh. Imamo više od 2000 zaposlenika, čiji rad iznimno cijenimo i drago nam je što smo u mogućnosti donijeti kvalitetnu zdravstvenu skrb u sve regije Slovačke. Dijelimo zajedničke vrijednosti, podržavamo jedni druge i nudimo mogućnost kolegama da sudjeluju u zajedničkom uspjehu. Potrebno je napredovati i u drugim smjerovima, a to se također odnosi na automatizaciju i digitalizaciju poslovnih procesa. Svaka ljekarna je zasebna jedinica i redovno obrađuje velik broj pristiglih računa. Iz tog razloga smo se obratili tvrtki EDITEL koja nudi kvalitetna i cjelovita rješenja za ovo područje. Osim toga, EDITEL posluje u istim zemljama kao i Dr. Max, tako da nam u budućnosti može biti strateški partner u cijeloj srednjoeuropskoj regiji“, kaže Juraj Bóna, financijski direktor Dr. Max Slovačka.

Štefan Sádovský, direktor tvrtke EDITEL SK&CZ dodaje: „Na našim prvim sastancima razgovarali smo o tome kako zapravo teče cijeli proces od naručivanja do fakturiranja u ljekarnama. PharmINFO sustav se već dugi niz godina koristi u farmaceutskom sektoru, odnosno opskrbi lijekovima. Koristi se prvenstveno za obradu elektroničkih narudžbi i otpremnica uz korištenje praćenja trenutnog stanja zaliha. S procesnog gledišta, isporuke farmaceutskih distributera uglavnom uključuju automatiziranu obradu faktura, koja je trenutno samo minimalno pokrivena, a EDI tehnologija je idealna za ovaj proces. U slučaju Dr. Maxa radi se o 70-80 tisuća zbirnih računa godišnje, a taj broj će se svake godine povećavati za cca 10% zbog širenja mreže ljekarni.”

EDITEL-ov EDI čini sve jednostavnijim

„Osim toga, Dr. Max putem svoje e-trgovine danas prodaje tisuće raznih roba izvan farmaceutskog asortimana koju nabavlja od oko 300 različitih dobavljača iz raznih industrija (FMCG, elektronika, drogerija i dr.). U slučaju ovih dobavljača, Dr. Max želi pokriti cijeli proces nabave i logistike kroz EDI rješenje EDITEL-a, od elektroničkih narudžbi preko automatiziranog skladištenja (otpremnice i primke) do potpuno bespapirnog fakturiranja. S ove točke gledišta, EDI je najuniverzalniji alat za povezivanje tako velikog broja dobavljača. Prema preliminarnoj analizi, mnogi od ovih dobavljača iz drugih industrija već duže vrijeme koriste EDI (farmacija, elektronika, sport, itd.). Zahvaljujući tome Dr. Max će se moći odmah povezati s njima. EDI rješenje značajno će olakšati opterećujući posao računovođama u Dr. Maxu, kao i ostalim radnicima uključenim u cijeli proces. Minimizirat će njihove ručne intervencije, a samim time i stopu pogrešaka“, objašnjava Štefan Sádovský.

 

O tvrtki

Dr. Max, lanac ljekarni, nudi široku ponudu lijekova, dodataka prehrani, medicinskih potrepština, kozmetike, itd. Priča o ljekarnama Dr. Max datira iz 2006. godine, kada se rodila ideja o pružanju MAXimál ljekarničke skrbi dostupne u cijeloj Slovačkoj Republici. Tvrtka Dr.Max postupno je otvorila pojedinačne pogone i počela unositi inovacije u farmaceutsku industriju. Svako otvaranje nove ljekarne bila je prilika da naučimo nešto novo i krenemo naprijed. Sve je počelo u Košicama, prvom sjedištu tvrtke Dr.Max, koja i danas radi kao manja poslovnica. 2009. godine Dr.Max plasira na tržište vlastitu certificiranu privatnu marku koja se postupno razvija, a koja danas broji više od 300 proizvoda, te svojom raznolikošću može zadovoljiti potrebe naših kupaca. 2012. godine otvoreno je novo sjedište tvrtke u Bratislavi. Kasnije tijekom 2014. godine pokrenuta je nova e-trgovina kako bi se asortiman ponudio i online – 24/7. Trenutno mreža ima više od 350 ljekarni s više od 460 sabirnih mjesta.

Symbolic image copyright Dr.Max
Logo copyright Dr.Max

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.