+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

Portal za online narudžbe buyIT, prodajnim predstavnicima donosi EDI

Portal za online narudžbe buyIT

EDI kao “digitalno tajno oružje” za terensku službu

Ljudske kvalitete će vjerojatno uvijek ostati najvažnija prednost prodajnih predstavnika: između ostalog, moraju biti izrazito orijentirani na kupca, imati smisla za humor i biti uvjerljivi. Ali koji je najbolji način za praćenje cijena koje se stalno mijenjaju, asortimana proizvoda, minimalnih količina narudžbe, popusta, povijesti narudžbi ili čak statusa odgovarajućeg narudžbe u pokretu ovih dana? Već neko vrijeme postoji svojevrsno “digitalno tajno oružje” za prodajne snage koje se zove buyIT. Što je ovaj genijalni portal za narudžbe i za što se može koristiti, rado ćemo vam ispičati u ovom EDI blog postu.

Terenski prodajni predstavnici obično su vrlo komunikativni ljudi. Ovisno o industriji i poslovnom modelu, svakodnevno su u kontaktu s nebrojenim ljudima. No, navečer ili ujutro sljedećeg dana ponekad ih čeka malo dodatnog posla: moraju prenijeti narudžbe dobivene tijekom dana u korporativni ERP sustav ili koristiti neko drugo softversko rješenje za unos podataka, što je zamoran proces.

Ali ne mora biti tako! Zato je sve više tvrtki opremilo svoje prodajne snage našim online alatom pod nazivom buyIT. S jedne strane, koristi se za bilježenje narudžbi na licu mjesta kod kupca (ili ubrzo nakon toga) pomoću prijenosnog računala ili tableta te ih izravno prenosi u vlastiti ERP sustav tvrtke. Još jedna velika prednost ovog alata je da pruža ažurirane informacije za prodajne predstavnike čak i kad su na putu. Daje im pregled najnovijih cijena, popusta, povijesti narudžbi, besplatnih uzoraka danih klijentima i specifičnih potreba novih i ponovnih klijenata. Za početak korištenja buyIT-a potrebna je funkcionalna internetska veza.

buyIT je izvrstan izbor za mnoge različite svrhe u brojnim industrijama:

Za prodajne predstavnike:

  • zapisivanje narudžbi na mreži kada ste još sa klijentom, na licu mjesta
  • primaju ažurirane informacije o uvjetima, cijenama, popustima, itd… dok su na terenu

Za male klijente:

  • praktičan alat za naručivanje dostupan 24/7
  • jedini uvjet je internetska veza

Manji kupci naručuju od svojih dobavljača koristeći buyIT

buyIT ne koriste samo prodajni predstavnici za uzimanje narudžbi od kupaca dok su u pokretu. Spomenuti ćemo samo jedan primjer od mnogih: trgovci ili proizvođači frizerskih potrepština mogu koristiti buyIT za povezivanje bezbrojnih malih frizerskih tvrtki kako bi im omogućili da na jednostavan i nekompliciran način postavljaju trenutne narudžbe. Naravno, veletrgovci također mogu koristiti buyIT za povezivanje s malim trgovcima. Vrlo je vjerojatno da bi i vaša tvrtka imala koristi od buyIT-a, bez obzira na branšu u kojoj se nalazite.

Bilo da ga koristite kao portal za narudžbe ili kao alat za svoje prodajne predstavnike, buyIT je vrlo jednostavan za korištenje. Sve što trebate je funkcionalna internetska veza i mobilni uređaj (npr. laptop ili tablet). Pojedinačne funkcije također se mogu prilagoditi potrebama dotične industrije ili tvrtke. Princip je uvijek isti: prijavite se, unesete podatke o narudžbi i pošaljete ih zajedno sa stanjem narudžbe i računom.

Podaci o narudžbi automatski se ugrađuju u ERP sustav

Ideja buyIT-a je pružiti mnogim malim klijentima priliku da narudžbe obavljaju 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu i olakšati posao zaposlenicima teleprodaje. Za dodatnu korist, narudžbe poslane putem buyIT-a mogu se izravno ugraditi u vlastiti ERP (Enterprise Resource Planning) sustav koristeći postojeće EDI rješenje. Osim toga, mogu se izraditi cjenici i popusti specifični za klijenta, a glavni podaci o artiklima mogu se automatski ažurirati.

Ako želite učiniti buyIT dostupnim svojim djelatnicima terenske službe ili ako ga želite koristiti za povezivanje svojih manjih klijenata s vašim ERP sustavom, ne ustručavajte se kontaktirati nas. buyIT ima mnogo više za ponuditi od primjera prikazanih u ovom postu na blogu. Rado ćemo vas savjetovati o ovim pogodnostima tijekom osobnog sastanka. Veselimo se susretu s vama!

Portrait Christoph Stenech EDITEL AustriaO autoru

Christoph Stenech
Voditelj prodaje u EDITEL Austrija

 

Icon \'i\'

O EDITELu

EDITEL

EDITEL je jedan od vodećih međunarodnih pružatelja EDI rješenja (Electronic Data Interchange) specijaliziran za optimizaciju procesa opskrbnog lanca (opskrbe) i vaš stručnjak za elektroničku razmjenu podataka. Tvrtka posluje s klijentima iz raznih poslovnih djelatnosti.

Portrait photo copyright Editel/Petra Spiola
Symbolic image copyright iStockphoto, photo credit Wavebreakmedia

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.