+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

Slanje e-Računa u PDF-u na siguran način

e-Račun kao PDF

Pravilnikom o PDV računu u elektroničkom obliku (e-Račun) i račun u papirnatom obliku zakonski su izjednačeni. EDITEL Adria nudi slanje e-Računa u PDF-u na siguran način.

Kod računa u elektroničkom obliku nužno je osigurati vjerodostojnost podrijetla, cjelovitost sadržaja i čitljivost računa, od trenutka izdavanja do kraja razdoblja za pohranu računa.

Sukladno europskoj normi i Zakonu o elektroničkom izdavanju e-Računa u javnoj nabavi, elektroničkim računom se smatra račun u strukturiranom obliku koji se može automatski obrađivati, a PDF oblik se smatra slikom odnosno vizualizacijom. Hrvatski zakoni dopuštaju i elektroničke račune u PDF obliku. Takvi računi pogodni su za slanje kupcima koji nemaju mogućnost automatizirane obrade e-Računa.

EDITEL Adria nudi PDF e-Račun rješenje zakonski utemeljeno i revizijski provjereno.

Našim klijentima omogućavamo elektroničko PDF fakturiranje putem istog sučelja kao i za velike EDI trgovačke partnere.

PDF račun može se prilagoditi za svakog korisnika. Podatke iz računa moguće je izvoziti iz ERP sustava bez obzira na format (npr. EDIFACT, CSV, XML ..) i pretvoriti ih u PDF račun te dodati digitalni potpis koji ima istu pravnu snagu kao i vlastoručni potpis. PDF e-Računi se mogu uz korištenje sigurne veze preuzeti s web portala. Pošiljatelj dobije obavijest o nepreuzetim računima. PDF e-Računi su trajno dostupni zahvaljujući našem online portalu.

Proces slanja računa potpuno je automatiziran što ubrzava poslovanje, a elektroničko fakturiranje također ostvaruje uštede na troškovima ispisa, obrade i poštarine jer nema više potrebe za papirom.

Arhiviranje digitalnih dokumenta osigurava maksimalno smanjenje količine potrebnog prostora i resursa. PDF računi odnosno svi relevantni dokumenti koji vam mogu biti potrebni, dostupni su u bilo koje vrijeme 0/24/7 i to na vrlo jednostavan način sa samo nekoliko klikova.

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.