+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

Sveobuhvatna i fleksibilna integracijska rješenja

integracijska rješenja

EDITEL pruža EDI usluge za različite industrije, uključujući automobilsku industriju. Automobilski sektor je veliki industrijski segment koji uključuje ne samo proizvodnju samih automobila, već i sve procese opskrbnog lanca, uključujući potrebnu logistiku i mnoga druga srodna područja.

Opskrbni lanac 21. stoljeća zahtijeva sveobuhvatnu transparentnost. Ako se to postigne, ono omogućuje rast, inovativnu suradnju svih strana koja dovodi do uspjeha i sposobnost prevladavanja budućih rizika od poremećaja ili nepredvidivih ograničenja u obliku gospodarske krize ili pandemije. Automobilski lanci opskrbe postupno se optimiziraju više od 40 godina. Oni postaju sve složeniji jer postavljaju visoke zahtjeve brzim inovacijama, fleksibilnosti, učinkovitosti, ali prije svega beskompromisnoj kvaliteti i sigurnosti proizvodnje. Precizna EDI komunikacija u automobilskom sektoru stoga je jedan od ključnih preduvjeta za osiguravanje funkcionalnih proizvodnih sustava.

Naš kupac, naš gospodar

EDITEL ima veliko iskustvo u pružanju sofisticiranih „prilagođenih“ EDI rješenja za kupce u različitim industrijama. Glavni cilj jednog od ovih najnovijih projekata bila je implementacija sveobuhvatnog i fleksibilnog integracijskog rješenja u okruženju velikog kupca koji posluje u automobilskoj industriji. Isporuka je također uključivala migraciju procesa obrade i slanja poslovnih podataka, interne logistike i financijskih dokumenata iz tehnički zastarjelog rješenja na modernu platformu edisuITe. Kako bi se osigurala stabilnost rješenja u poduzeću za koje je operativna sigurnost ključni parametar, platforma je jedinstveno implementirana u konfiguraciji s visokom razinom dostupnosti, posebno u Active-Active načinu rada kako bi se povećale performanse i smanjilo vrijeme obrade podataka.

Izazovi ovog projekta uključivali su sljedeće zadatke:

  • Dubinska analiza 15 procesnih grupa koja rezultira sa 64 različite vrste poruka
  • Dizajn i implementacija potpuno kontroliranog protoka poruka u sinkronom i asinkronom načinu rada do različitih krajnjih točaka sa specifičnim parametrima i formatima prijenosa (EDIFACT, VDA, INH, XML, ZIP itd.)
  • Konverzija poruka koje sadrže podatke iz podesivih šifrarnika i vanjskih izvora podataka
  • Provjera valjanosti EDI dokumenata zajedno s obavijestima e-poštom prilagođenim korisniku o neusklađenim segmentima

„Operativno okruženje zahtijevalo je automatizirano postavljanje i migraciju više od 8000 konfiguracija za gotovo 4000 poslovnih partnera ili poslovnih jedinica, što je zahtijevalo visokokvalitetnu koordinaciju između razvojnih timova i timova za podršku. To je dovelo do minimiziranja nedostupnosti usluga i otklanjanja grešaka ili anomalija u podacima“, dodaje Miroslav Leško, tehnički savjetnik u EDITEL-u i odgovoran za provedbu projekta.

Osim navedenog, uvedena je konvergencija između integracijske platforme i OFTP komunikatora. To je omogućeno proširenjem konfiguracije partnera i dodavanjem novog aplikacijskog modula. On djeluje kao klijent i kreira ili upravlja stanjima OFTP prijenosa kroz sučelje aplikacije. Sljedivost dokumenata u end-2-end načinu rada, provjera pogrešaka u prijenosu ili prisutnost potvrde primitka stoga su dostupni u jedinstvenom korisničkom sučelju edisuITe. I to ne samo za administratore platforme, već i za relevantne organizacijske jedinice kupca putem vlastitih prikaza dokumenata.

Posebne zahtjeve kupaca EDITEL uvijek rješava individualno. Stoga je EDITEL pravi izbor za Vas!

Symbolic image copyright iStockphoto, photo credit alvarez

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.